We came from nothing

Band members
Hourglass

Tadjiro Velzel

Saxofonist
Geboren op 4 december 2001 in Arnhem. Mijn moeder, Nasrin Velzel, is in Oeganda geboren op 25-4-1960 en mijn vader, Jurjen Velzel, in Nederland op 27-4-1958. Mijn zus, Ischico Velzel, is op 1-1-1996 geboren.

Het kwartet van saxofonist Tadjiro Velzel bestaat uit bassist AÃron Bouwman, Ike van Bergen op piano en Said Vroon op drums. Na het winnen van het PCC kregen ze alle vier zón rush dat ze besloten om als Hourglass verder te gaan. Voor het einde van dit jaar is hun eerste album met allemaal eigen composities klaar.

Zelf ben ik op mijn 5e begonnen met saxofoon. Ik was nog erg klein en ik klonk meer als een eendenlokfluit dan een saxofonist. Na lessen van Alexander Jedig, Toon Roos, Guus Tangelder en nu Simon Rigter voel ik dat ik een speciale band met mijn instrument heb opgebouwd die niemand kan verbreken.


Aäron Bouwman

Bass Guitar

AÃron Bouwman is een 20-jarige bassist met zijn oorsprong in Wageningen. Sinds zijn 14e speelt hij basgitaar.
Hij speelt in verscheidene bands waarmee bij onder andere op het Nieuwjaarsconcert op NPO 2 in het Concertgebouw en in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland heeft gespeeld. Ook wordt hij regelmatig gevraagd voor studio-opnames in Arnhem Met een grote interesse voor soul, jazz en funk speelt hij veel muziek in dit genre, maar ook veel pop-gigs heeft hij op zijn naam staan.
Eerste jaar concervatorium Amsterdam.

Said Vroom

Drums
Said Vroon, mijn drummer, is begonnen met drummen op zijn 9e . Inmiddels is drummen niet meer weg te denken uit zijn dagelijkse doen. De stijlen die hij bespeelt strekken breed. Hij speelt jazz, fusion, maar ook funk en pop met een geweldige feel. Hij heeft drie jaar op het JJC gezeten in Amsterdam. Dit is een vooropleiding voor jongeren naast hun middelbare school. Daarnaast speelt hij met diverse mensen en heeft meerdere prijzen gewonnen. Ook heeft hij zijn eigen band genaamd Funkadamic. Op dit moment is hij 20 en studeert hij in het eerste jaar van het conservatorium.

Ike van Bergen

Keyboard / Effects
Ike van Bergen, mijn pianist, is uiterst ambitieus en draagt heel graag bij aan het met zijn allen vooruitkomen. Zijn doel is altijd geweest om mensen te laten luisteren met een gevoel van meer! Zijn instrument leerde hij kennen toen hij 9 jaar oud was. Vanaf dat moment wilde hij mensen inspireren om ook piano te gaan spelen en ook wil hij graag mensen lesgeven op zijn eigen manier en hoopt zo jonge muzikanten te inspireren, zoals zijn idolen dat voor hem doen. Ike werkt snel, precies en enthousiast. Communicatie en collegäs staan altijd voorop.

Our Snapshots


Hourlglass

Hourglass Manhogany hall

Hourglass

Rabobank Amersfoort Jazz 2017

Rabobank Amersfoort Jazz 2017

Vibe

Follow us